HTML

A pizsamás vállalkozó

Network marketing dokumentáció + a "Ki mer gazdag lenni?" c. könyvem webkettes folytatása... avagy: Nyilvános könyvírás mindazoknak, akik a network marketinggel képzelik el a jövőjüket.

Friss topikok

HTML

A vesztesek tízparancsolata

2011.06.09. 09:10 DOKI

- avagy hogyan ne legyünk győztesek?

Vesztesnek lenni ugyanakkora erőfeszítést igényel, mint győztessé válni. Keményen meg kell dolgozni érte!


1. Mindig legyen valamilyen kifogása! Dolgozzon ki egy egész sorozatot belőlük, hogy mindig kéznél legyen egy-kettő. Például: nem indult az autó, túl magasak az árak, nem szólt az ébresztőóra stb. Ha netán kifogásokat kellene találnia, ne csak álljon ott szótlanul.


2. Keveredjen el a nyájban! A vesztesek tudják, mennyire fontos láthatatlannak lenni. Soha ne hívja fel magára a figyelmet. Cselekedjen, gondolkodjon és nézzen ki annak megfelelően, amilyen: középszerűen.


3. Tartsa szemét a versenytársakon! Tudjon meg róluk mindent -gyengeségüket, lehetőségeiket, problémáikat, szükségleteiket! Soha ne gondoljon saját ügyfeleire.


4. Bármi áron kerülje el a kockázatot! A kockázatvállalás rendkívül veszélyes. Sikerrel járhat ugyan, de kudarcot is vallhat. Mind a kettő
veszélyt jelent. A kockázatvállalók vezetik a falkát, és mindig tesztelik magukat. Soha nem elégedettek a saját teljesítményükkel – mindig jobbak akarnak lenni. Lehetőségként üdvözlik a kockázatokat.


5. Soha ne lelkesedjen! Ha így tesz, többet akar dolgozni, mélyebben belefolyik a dolgokba, a cég, a munkatársak, a vevők ügyeibe.


6. Mindig önmagát tegye az első helyre! Mielőtt beleegyezne valamibe, mindig kérdezze meg magától: számomra ebből mi jó származik?


7. Ha valami nem sikerül, fogja másokra! Ez nagyon fontos! A felelősségvállalás nehézségekkel jár, tehát mindig keressen valakit, akit kudarc esetén vádolhat. Végül is a felelősségvállalás csak értékesebb emberré tenne. Még esetleg vezetőként is szóba kerülhetne.


8. Töltsön minél több időt azzal, hogy a főnöke ötleteit ismételgeti! Ha nem mutat semmi kezdeményezőkészséget, garantált a biztos pozíció - a vállalati ranglétra legalján.


9. Soha ne tanuljon semmi újat! A tudás veszélyes! Azt jelenti, hogy még akár problémamegoldó is lehet önből! Ha ez megtörténik, a vevők úgy néznek önre, mint a siker forrására, és esetleg elő is léptetik a cégnél.


10. Ha minden kötél szakad, mondja azt, hogy nem tudja! Minél kevesebbet tud, annál jobb. Ha kérdezik, csak mondja, hogy nem tudja. Így gyorsan azzá válhat, ami valójában: hasznavehetetlenné.

Forrás

.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kmgl.blog.hu/api/trackback/id/tr682969856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása