HTML

A pizsamás vállalkozó

Network marketing dokumentáció + a "Ki mer gazdag lenni?" c. könyvem webkettes folytatása... avagy: Nyilvános könyvírás mindazoknak, akik a network marketinggel képzelik el a jövőjüket.

Friss topikok

HTML

Ne tanítsd a disznót énekelni!

2011.05.21. 09:47 DOKI

Egy fontos lecke jutott az eszünkbe, ami Neked is sok frusztrációt megspórolhat és naggyá teheti a hálózatod. Hadd magyarázzuk meg, miről van szó, és miért fontos rá odafigyelni.

Mióta elhagytuk a "sötét" oldalt (értsd: az alkalmazotti létet), azóta minden ott ragadt barátot, ismerőst próbálunk meggyőzni, hogy váltson.

Legtöbb esetben sikertelenül.

Mindig meglepett, hogy értelmes, hosszú távon gondolkodni képes, önfegyelemmel és eladható képességekkel rendelkező emberek inkább alkalmazottak maradnak.

Ez egy jó lecke, hiszen ez is azt bizonyítja, hogy mindannyian különbözők vagyunk, eltérő prioritásokkal, akik más-más életet képzelnek el maguknak. Éppen ezért fölösleges győzködni őket, még akkor is, ha meg vagy róla győződve, hogy jobb lenne nekik az, amit javasolsz.

Ha valakinek nem kell az, amit kínálsz, akkor két dolgot tehetsz: vagy oktatod őket, és ezzel azt a kis réteget meggyőződ, amelyik meggyőzhető.

Vagy pedig felméred, hogy mi is az, amit igazából szeretnének, és azt adod nekik.

Nekünk sem győzködni kellene az alkalmazottként élő ismerőseinket, hogy váltsanak, hanem inkább eladni nekik egy "Instant karrier és fizetésemelési tippek" c. tananyagot. Az ugyanis nem ellenkezik a jelenlegi világképükkel (amibe az egész életükkel invesztáltak) hanem pont beleillik.

Nagy lecke ez ám, nem csak a vállalkozói, de a privát életre is: az emberek többsége nem meggyőzhető, és fölösleges és frusztráló is lenne próbálkozni - csak elidegenedés lesz a vége. Csak próbálj meg egy jobboldalit rávenni, hogy hallgassa meg a baloldali érveket - teljesen felesleges. Csak próbálj meg egy ateistát meggyőzni, hogy lépjen be egy vallásba - felesleges. Próbálj meg egy terroristát meggyőzni a békés eszközök használatáról. Bármennyire jóindulatból teszed, vagy azért, mert hiszel az igazadban - csak elhanyagolhatóan kevés esetben fogsz sikerrel járni.

Minden ember érzelmileg invesztált a saját világnézetébe, amit remek indokokkal bástyázott körbe. Ezt áttörni, megváltoztatni nagyon nehéz kenyér.

A hálózatépítők mantrája, hogy először találd meg azokat, akik akarnak valamit, utána csomagold be szépen azt a valamit, és add el nekik. Max arról győzzük meg őket, hogy amit akarnak, azt tőlünk szerezzék be.

Másokat, mások életét nem tudod megváltoztatni, ne is törekedj rá. De a sajátodat igen, ha a győzködés helyett inkább megfigyeled, hogy mit akarnak, és azt adod el nekik.

Forrás: Barta Edina és Jóska Facebook oldala

Egy múzeális felvétel, Edina Sunrider bemutatója 1994-ből (!)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kmgl.blog.hu/api/trackback/id/tr392920912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása