HTML

A pizsamás vállalkozó

Network marketing dokumentáció + a "Ki mer gazdag lenni?" c. könyvem webkettes folytatása... avagy: Nyilvános könyvírás mindazoknak, akik a network marketinggel képzelik el a jövőjüket.

Friss topikok

HTML

A pozitív hozzáállás nem egyenlő a hazudozással

2011.05.08. 06:30 DOKI

Az Index "MLM tapasztalatok" fórumán igen ritka az értelmes és tartalmas hozzászólás. Egy ilyen ritka kivételt idézek, mert tanulságos.

Nem kevés tapasztalat gyűlt össze mind amwayes, lakáskasszás, tahitinoni-juices, flp-s termékforgalmazói téren. Lehet talán furán fog hangzani, de sajnos a legtöbb felvetett "negatív" kritikának van alapja. Saját bőrömön (is) megtapasztalva súlyos hibának majd hogynem butaságnak tartom, hogy az ilyen rendszerben forgalmazó cégeknél tilos a valóságról tényszerűen beszélni. A felmerülő esetleges olyan jellegű dolgokat átbeszélni, amiről egy jól működő szervezettnél KÖTELEZŐ! 

Fontossági sorrend nélkül felsorolás (mely cégnek nem inge...):

- Ha egy MLM-es cég arra tanít, hogy ne csak arra figyeljek mit mond a másik ember, hanem arra is, hogy mit tesz, akkor a "felső/középvezető" ügyelhetne arra, hogy NE hazudozzon(!!) és ne nézze az üzleti partnerét hülyének.

- Ha jól menő, jól fizető rendszert harangoz számomra egy MLM-es ""felső/középvezető", akkor három terméket ne a pénztárca aljáról éppen hogy összekapart aprópénzzel fizesse ki. Mi a gond ezzel? Az első pontban említett "tettek" sokmindenről árulkodnak esete.

- Pontosság, hitelesség, felépítés és ezeknek a rombolása"felső/középvezető"-től súlyos hiba! Legtöbb MLM-es cégen belüli képzéseken sok szó esik ezekről is. Egy ilyen képzés előadója, ha  lejön a színpadról ne felejtse el miről is tartott szónoklatot. 

- A pozitív hozzáállás fogalom nem egyenlő a hazudozással. Ne tanítsuk az embereket felelőtlen "majd mondunk valamit" kidumálom magam módszerre. Ezek a "süketelek miért nem értem oda időben a megbeszélt helyre" módozatok egyszer-egyszer bejönnek, rendszerré formálva negatív összképet mutat mind rólunk, mind a cégről, melyet elméletileg képviselnénk. Álpozitív hozzáállás bizonyos szint után nem megoldás.

- Ha valakit kérdezünk, tiszteljük meg azzal, hogy megvárjuk a választ. S a választ akkor is elfogadjuk, ha az nekünk éppen nem igazán tetsző. Ha nincs idő a válaszra, felesleges kérdezni is. 

- "Felső/középvezető" etikus üzletmenetet hirdetve (megkövetelve) ne kövessen el alavető etikus üzletmenettel ellentétes dolgot. Ne játsza meg, hogy olyan dologról nem tudott, amit igeként hirdet minden előadásán.

- Ha egy MLM-es cégnél bizonygatnom kell, hogy igazat mondok, sőt ragaszkodnék hozzá, hogy nem szeretnék semmilyen érdek miatt hazudozni, szerintem az már régen rossz. 

- Negatív hozzáállás és a tényszerű történések között - legyen az negatív vagy pozitív - minden ilyen vezetőnek kötelező lenne megtanulni különbséget tenni. Csak az egoból kell lejjebb adni. 

Pár pozitív gondolat is álljon itt azért:

- Sokat lehet tanulni ezen a téren is. Kevés pszichologiát, emberi viselkedést, emberekkel való bánásmódot. Célkitűzést, problémamegoldó rendszert, időgazdálkodást. Sok hagyományos cégvezetőnél pl. az emberekkel való bánásmód nem igazán működik.

- Embereket ismerhetünk meg az élet igen sokféle területéről. Üzletmenettől függetlenül kialakulnak kapcsolatok.

- Van akinek sokat segít életvitelén változtatni, esetleg más szakterületen elhelyezkedni, eredeti tevékenységét terjeszteni (kapcsolati háló bővülése végett).

Személyes tapasztalatok:

A legutóbbi cégnél addig kellettem, amíg a szponzorom felhúzott alám egy csoportot. Működik, csak van egy kis bibi. Érdeke, hogy NE keressek pénzt. Mert a hozzám csatlakozó után nekem járó jutalékot - ha nincs személyes forgalmam - neki(k) osztják ki. Felajánlott félmillió forintot, ha kilépek és "újra" csatlakozok! Lehet mondani, akkor miért nem csinálok személyes forgalmat? Egyszerű, mint a faék: ellendrukkerként beindul. :) Furcsa, hogy a legtöbb frontja valamilyen oknál fogva el lett távolítva alóla. Vajon miért? :))

Személyesen ismerek olyan volt amwayes forgalmazót, akinek feláll a szőr a hátán szponzorom neve hallatán. A cégnél viszont ISTEN! Negatív tapasztalatokról vele kapcsolatban tilos, személyes sértés beszélni. :)

Forrás.

3 komment · 1 trackback

Címkék: fórum hazugság mlm tapasztalatok

A bejegyzés trackback címe:

https://kmgl.blog.hu/api/trackback/id/tr982886463

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ács József - TROLLOK 2011.05.08. 10:59:32

CSOPORTKÉPEKA csábító új webes technológiák a közös gondolkodás korábban ismeretlen formáit teremtették meg. Pontosabban ezek lehetőségét. Az internetes kommunikáció ismert és gyakori jelensége ugyanis, hogy egy hozzászólás lángra lobbantja az indulato...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ghck 2012.01.26. 01:37:34

"Működik, csak van egy kis bibi. Érdeke, hogy NE keressek pénzt. Mert a hozzám csatlakozó után nekem járó jutalékot - ha nincs személyes forgalmam - neki(k) osztják ki. "

Atyaég! Hihetetlen, hogy tag vagy, és mégsincs fogalmad a bónuszkifizetések feltételeiről!

ghck 2012.01.26. 01:42:05

ööö lehet, hogy félreértettem valamit. Na mindegy.

2012.03.23. 11:32:04

Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a
süti beállítások módosítása