HTML

A pizsamás vállalkozó

Network marketing dokumentáció + a "Ki mer gazdag lenni?" c. könyvem webkettes folytatása... avagy: Nyilvános könyvírás mindazoknak, akik a network marketinggel képzelik el a jövőjüket.

Friss topikok

HTML

Mire jó a szisztematikus tapasztalat gyűjtés*

2011.03.09. 12:31 DOKI

A közösségi oldalakkal kapcsolatban szeretnék tapasztalatokat - főként és elsősorban jó tapasztalatokat - összegyűjteni, olyanokat, amelyek hasznosak lehetnek valakinek, aki egy konkrét cél érdekében olvassa most ezeket a sorokat. Képzeld el őt magad elé, és ez segít eldönteni, mit érdemes (és hogyan) elmesélni. Vagy képzelj magad elé engem, és meséld el nekem. Amelyik kényelmesebb.

Hogyan mesélem el?

Egyes szám első személyben, részletesen, minden lényeges körülményre kitérve, de nem említve a lényegteleneket, kivéve, ha... (Mindig vannak kivételek, a leírt javaslatok csak arra valók, hogy irányítsa a figyelmedet. Ezúttal arra, hogy figyelj az elmesélés hogyanjára is, hogy az feleljen meg a hiteles személyes kommunikáció leírásának. Lehetőleg.

A "felhasználó" helyébe képzelem magam

Ha nincs egy konkrét személy, akinek mesélhetnék. De mindig van, persze, csak akkor érdemes valakinek bármit is elmesélni, ha valódi érdeklődést tapasztalok. Mostanában úgy keresek "jelölteket", hogy az első kérdésem: Szeretsz-e szerepelni, avagy részt vennél-e egy internetes valóságshowban.

Pszichoterápiás felhasználás

Erről a belső blogon írok majd, hiszen itt szakmai - nem nyilvános - tapasztalatokról van szó. Itt csak annyit jegyzek meg, hogy a pszichoterápia nekem nem azonos a problémák feltárásával és megoldásával, bár ezért jön el hozzám a páciens. Meg is kapja, ha minden jól megy. 90%-ban. Ami fontosabb - és ezt kevés más helyen kapja meg - hogy a pszichoterápiás folyamatban felfedezi saját erősségeit, nő az önbizalma, a személyes hatékonyság fogásainak megtanulása közben határozottan érzi a kedves páciens, hogy ütemesen halad a saját maga által szabadon megfogalmazott célok felé. Ez pedig a "siker" definiciója.

*Experiences, collected by (name), e.g. ECDTJ = Experiences, collected by Dr. Jozsef Telkes.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kmgl.blog.hu/api/trackback/id/tr542724473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása