HTML

A pizsamás vállalkozó

Network marketing dokumentáció + a "Ki mer gazdag lenni?" c. könyvem webkettes folytatása... avagy: Nyilvános könyvírás mindazoknak, akik a network marketinggel képzelik el a jövőjüket.

Friss topikok

HTML

511 ismerősöm van a FaceBook-on

2011.02.20. 23:23 DOKI

Mondjuk legyen kereken 500. Ennyi. A kérdés meg: Szerintem mekkora lesz a személyes ismerőseim számra 2011. december 30-én?

Lehet saccolni. Majd kitalálok valami nyereményt is, úgyis az jár a 90% fejében most, hogy mit lehet itt kapni. A 10%-ot keresem, aki szeret adni és a szent cél érdekében olyan kellemetlennek tűnő dolgokat is vállal, mint a videózás. Ráadásul önmaga videózása.

Elég vadorzó ötlet, mégis erre épül egy nagyon sikeres hálózat, amely tombol az országban, és amelynek legeredményesebb szereplőjével kezdtünk el beszélgetni skype-on. A beszélgetést felvettem és hangban elérhető, de nem nyilvános.

Freeland királya keresgéli a határokat. Arra készülök, hogy sokan leszünk, és akkor is képesnek kell lenni, legalább a vezetőkkel személyes kapcsolatot kialakítani.

Tudom, hogy kicsit túl sok az új fogalom, de hamar bele lehet rázódni. Meg azt is, hogy a legelsőknek a legnehezebb, így minden tiszteletem azért, hogy vállalkoztatok rá.

500 ismerős. Mennyi lehet köztük tényleg a barátom? Vajon hányan figyelnek?

Nem célom az ismerősök gyarapítása, és bár elismerem, hogy a marketing nagy tudomány, - Wolf Gábort bármikor szívesen látom a műsorban, a sikersztorija nagyon tanulságos lehet. Bizonyosan hozzáadott érték lenne, ha számíthatnánk a tanácsaira.

Te kire lennél kíváncsi? Emelem a tétet, most már ne azok írjanak, akik tippet adnak, hanem azok, akik szívesen meg is keresnék a kipécézett személyt a NetSzemle.hu nevében és fel is tennétek azokat a kérdéseket. Aztán hazamennétek és kis darabora osztva feltennétek a youtubra a beszélgetés. Excluziv anyag from you - és innen aztán mindenki átveheti, beillesztheti a blogjába, küldözgetheti, kirakhatja a facebookon, stb., vagyis életre kel a te szemeddel az a valami, aminek a részese voltál. Egy idő után meg alkalmazkodik a szemed, rááll - hogy úgy mondjam - azokat keresed, akiknek van álma. A többieket hagyni kell aludni, legfeljebb egyszer lehet gyengéden megérinteni a vállát: ember, nem akarsz felkelni még?

1 szó mint 100, jegyzőkönyvbe mondom: ebben a percben kb. 500 ember olvassa könnyedén - persze az még homályos, hogy milyen figyelemmel - a Facebook oldalam főoldalát, ahol ugye "élesben közvetiti" az ember, ami vele történik.

Közben remélem mindenki a szabványos módon beszerezte a saját www.startnap.com oldalát és felfedezte, hogy nincs ennél jobb eszköz a figyelem összpontosítására. A legjobb kezdődoldal a világon magyar találmány, absolutely free és természetesen felfedezetlen (egyelőre). Jómagam évek óta ezt és csak ezt használom, és ha egy új géphez ülök, az első dolgom, hogy beállítom kezdőoldalnak.

A felhasználók száma néhány száz és a napokban tervezem kiküldeni az első olyan levelet, amelyben a véleményét és a segitségét szeretném kérni, hogy a startnapozás elterjedjen. De ha nem teszi ezt, az semi baj. Tulajdonképpen meg tudom érteni azokat is, akik jól elvannak, mint a befőtt. Ők vannak többségben. Semmi gond velük, csak kicsit unalmasak, nem lehet műsort épiteni rájuk. A "közösségi reality show" - mint műfaj - szerintem divatba jön, mert remek eszköz, egymás fantáziájának büzgetésére, hogy derítsük már ki, ha ilyen szépen összegyűltünk, az ország küldetésmondatát.

Minden bizonnyal az 500 ismerős közül lesz 50, aki el is olvassa rendesen ezeket az üzeneteket. vagyis tulajdonképpen 50 emberhez kell szólnom.

Közülük talán lesz - majd kiderül - 5, akik hozzám szeretne kapcsolódni, amikor rájön, hogy a legjobb hely az online világban, de azok egyike biztosan, amelyikben paradicsomi boldogságban lehet élni. A pénz nem lesz gond hozzá, ezt a rendszer tudja, csak rá kell kapaszkodni és együtt növekedni vele. Én minimum heti 1 új belépőt tervezek, de majd meglátjuk, mi lesz az, amit mérni is érdemes. Az időt biztosan.

Nos tehát majd külön kört alkotnak azok, akik hozzám kapcsolódnak, nyilván ez lesz a csoport magja, hiszen mindenki nagyon régi ismerős. Nem azt mondom, hogy ide nem lehet bekerülni, de azt igen, hogy nagyon meg kell dolgozni érte.

Te hogy kezeled a kapcsolataidat? Oszd meg tudásod másokkal, ami meg nem kóser, arról felejtkezzünk el.

Vissza a lényegre: Szerinted ha ma 500, akkor 2011. december 31-én hányan lesznek abban a Freeland nevű hálózatban, amelyben minden absolutely free, és mégis képes komoly jutalékot fizetni a tagjainak. A válasz fent van a neten.

Ez az első feladvány. Lájkolom, ha valaki rájön a megoldásra.

Gondolkodom a szereplőkön, életem fő szerepléőin. Itt gyűjtöm, kiket szeretnék megkérdezni erről-arról, az ő véleményükre adok. (Nem azt jelenti, hogy nem adok bárkiére, de az övékre kifejezetten figyelek, és ha valahol elakadok, vagy csak inspiráció kell, akkor elsősorban velük szeretnék beszélgetni.)

.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kmgl.blog.hu/api/trackback/id/tr992675857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása